Sol Slej hjemmeside

Sol Slej hjemmeside
SolSlej.dk

tirsdag den 11. marts 2014

Myrer

I Carstens have er der altid utrolig mange myrer.
Han spurter rundt hver morgen og drysser med kanel, men de sætter alligevel myrefodspor overalt.
Især den storblomstrede voksdug er de glade for. Carsten er også glad for dugen, så han køber en myrelokkedåse. Så kan de lære det! Men det kan de ikke. De trasker nok så velfornøjede ind i dåsen og dør, den ene efter den anden. Det må være fordi de ikke kan tale sammen og råbe vagt i gevær. Eller fordi de ikke har ordet myrelokkedåse på deres myresprog. En af de to grunde.
Carsten ligger i sin seng og overvejer, hvilken af grundene det er. Det kunne såmænd være hvilken som helst af dem.
Hans pyjamas er nystrøget, fordi det er torsdag som, foruden myrefangerdag, også er strygedag. De lodrette pyjamasstriber ligger som blå blodårer på hans hud. Carsten leger med tanken om, at han rigtig har blåt blod i årene og er en hemmelig prins. Han er udmærket godt klar over, at det er tankespind. Men det kunne nu være sjovt. Så ville han beordre alle myrer på matriklen fjernet. De behøvede ikke at dø, de kunne såmænd sagtens leve, for eksempel i skoven. Eller et andet sted langt væk fra Carsten.
Nu er det jo ikke fordi Carsten går vanvittig meget op i det med myrerne.
Det er mest bare noget med at hans kone bliver ved med at overnatte hos naboen og Carsten har besluttet at det må have at gøre med myreproblematikken. Jo mere han ligger og tænker over det, jo sikrere bliver han. Måske skulle han købe en flammekaster.


Skriveretreatnovelle 2

Ingen kommentarer:

Send en kommentar